Eglantine, nieuw koor in Zwijndrecht - Marian's blog - Marian Slagman

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Eglantine, nieuw koor in Zwijndrecht

Gepubliceerd door Marian Slagman in Blog · 27/9/2018 16:57:37

Een beetje onwennig staan 14 dames bij elkaar. Er wordt gekletst, er worden oude bekenden begroet en nieuwe mensen aan elkaar voorgesteld. De eerste repetitie van een nieuw koor start met nerveuze spanning, veel gelach en enthousiaste zang.

Miriam wordt aangewezen als de 'aanstichter'. Ze lacht er hard om. "Het kriebelde al een tijdje bij een aantal van ons. We hebben allemaal zang-ervaring, maar waren allemaal koorloos. Met Pasen leidde Jeanita een projectkoor in de Bethelkerk waar onder andere Tabitha, Esther en ik in meezongen. Toen viel bij mij het kwartje."
"We hebben Jeanita gepolst of zij onze dirigent wilde zijn," vult Tabitha aan. "Ze was heel enthousiast en al snel hadden we ook een leuk groepje zangeressen bij elkaar."
"Ja," grinnikt Jeanita, "dat ging best snel. Voor de zomervakantie hebben we vergaderd om onze wensen en verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Daarmee zijn we in de zomervakantie aan de slag gegaan. Ik heb een eerste lied gearrangeerd en we hebben vooral veel mensen gepolst. En nu zijn we zover dat we echt kunnen gaan zingen!"

10 jaar
Gek genoeg begint dit koor met de einddatum al in zicht. Een idee van Jeanita: "We hebben afgesproken dat we 10 jaar gaan zingen en dan het koor opheffen. Op deze manier kunnen we heel gericht gaan werken en zullen we niet verzanden in sleur. Als we een idee hebben, moeten we het ook aanpakken."
"En wie weet," vult Esther aan, "starten we over 10 jaar weer met een ander koor. Die optie blijft er altijd!"

Eglantine
"Eglintine is de Engelse naam voor Egelantier, een rozensoort," vertelt Miriam. "In het eerste lied dat we aan het instuderen zijn, wordt deze roos genoemd. Jeanita zocht ‘m op en vond dat deze roos zowel voor de aardse als de hemelse liefde staat. Die symboliek past erg bij ons: liefde in breedste zin, maar soms ook met stekels".

Eglantine richt zich voorlopig op het opbouwen van repertoire, maar hoopt in het voorjaar haar eerste concert te geven. Voor meer informatie: www.jeanitavaneijsden.nl/eglantine of stuur een bericht naar: info@jeanitavaneijsden.nl.
Geen commentaren

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu