Eglantine - Marian Slagman

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Eglantine is een dameskoor bestaande uit 11 leden. We zingen licht en klassiek. De afgelopen periode heeft vooral in het teken gestaan van elkaar (muzikaal) leren kennen en het opbouwen van repertoire. We kozen het thema rozen voor ons eerste concert, omdat dit aansloot bij onze naam. De Eglantine (Egelantier) is namelijk een rozensoort. Op ons repertoire staan nu o.a. O Lord, in Thee is all my Trust (Thomas Tallis) and Kiss from a Rose (Seal).

Elk jaar proberen we een aantal keer voor publiek te zingen en zoeken daarvoor graag de samenwerking op. Zo zongen we onlangs tijdens Open Monumentendag in een van de monumentale kerkjes in Zwijndrecht en deden we mee aan het Kinder-Kerst-Event. Aankomend voorjaar zijn we gevraagd om de muzikale invulling voor een Choral Evensong te verzorgen. Leuk detail is dat Hanna Rijken (theoloog en musicus, die onderzoek doet naar de Choral Evensong) op 25 maart een lezing zal verzorgen en wij haar hierin ook muzikaal mogen ondersteunen.

Lees meer over het ontstaan en wat de naam betekent in mijn blog.

Voor meer informatie over optredens etc., ga naar: www.jeanitavaneijsden.nl/Eglantine of www.facebook.nl/EglantineZwijndrecht

O Lord, in Thee is all my Trust - Thomas Tallis
Vesper, 17 april 2019

Kiss from a Rose (Seal) - arr. Stefan Wyatt
Voorjaarsconcert, 20 mei 2019


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu