Ambachtse ZUS zingt op Middelburg VÓLkoren - Marian's blog - Marian Slagman

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ambachtse ZUS zingt op Middelburg VÓLkoren

Gepubliceerd door Marian Slagman in Blog · 23/5/2018 12:49:16

ZUS is een relatief jong, Ambachts ensemble. De groep is officieel in 2017 gestart en bestaat uit Sammy, Anita, Jeanita en Marian. Samen zingen zij meerstemmig a capella. Op 2 juni treden zij op tijdens het jaarlijkse korenfestival in Middelburg.

Het is een gezellige drukte als ik aankom op het adres waar ZUS repeteert. De woonkamer is een rommelige chaos van muziektassen, standaards en bekers sinaasappel-gember thee. Ondanks het rumoer ligt de kat tussenin op de bank te genieten.

"Meestal repeteren wij in de gymzaal van de basisschool hier vlakbij (De Meander, red.), maar af en toe wijken we uit naar mijn woonkamer," vertelt Marian Slagman. "Met z’n vieren kan dat prima en zo kunnen we eenvoudig extra repetities inlassen. Dat is wel handig, vlak voor zo’n groot optreden."

Het kleine ensemble heeft zich begin januari 2017 officieel gepresenteerd als ZUS.

"Sammy, Marian en ik zingen al langer samen," legt Anita van der Hoeven uit. "Eerst bij Vivace uit Zwijndrecht, maar ook als duet en terzet (drie zangers, red.) tijdens de kerst."

"In 2017 stelde Marian voor Jeanita als coach te vragen," vult Sammy de Grebber aan. "Dat bleek een gouden greep. Niet alleen geeft zij ons zangles en dirigeert ze, haar stem past ook perfect bij onze stemmen én ze kan arrangeren. Zo konden we van ZUS echt iets eigens maken."

Op 2 juni treedt ZUS op tijdens het korenfestival in Middelburg, Middelburg VÓLkoren.

"We hebben al een aantal kleinere optredens verzorgd, maar dit festival is een geweldige kans om voor een groot, nieuw publiek te zingen," vertelt Jeanita van Eijsden. "Vorig jaar zijn we als bezoeker naar het festival geweest. Toen begon het direct te kriebelen."

"De locaties zijn prachtig," beaamt Sammy, "en er is zoveel publiek. Het was nog even onzeker of we mee konden doen, omdat we technisch gezien te weinig leden hebben om een ensemble te zijn. Gelukkig hield de organisatie meerstemmigheid aan en mochten we toch mee doen."

"Maar ja," lacht Anita, "we moesten nog wel ingeloot worden. Dat was nog best spannend, maar het is gelukkig gelukt! Vandaar dat we nu hard repteren om straks vier mooie optredens te geven."

De naam ZUS roept veel vragen op. Zusjes zijn de dames echter niet.

"We zochten een naam die onze nauwe band eer aan doet," vertelt Marian. "We zijn geen zusjes, maar onze stemmen passen zo goed bij elkaar dat het wel als zusjes voelt wanneer we zingen. We genieten echt van het samen zingen!"

ZUS zingt op 2 juni 4 maal op verschillende locaties. Kijk voor de details op de facebookpagina facebook.com/zus.jams. Voor meer informatie over Middelburg VÓLkoren, bezoek de website www.middelburgvolkoren.nl.
Geen commentaren

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu